Kerstmarkt

De kerstmarkt verhuist naar het Cultuurplein en wordt voortaan georganiseerd in samenwerking met het Bergstraatcomité. Dit biedt heel wat nieuwe mogelijkheden voor de kerstmarkt. We zetten de nieuwigheden even op een rijtje: 

  • De kerstmarkt kan plaatsvinden op twee dagen: zaterdag 19 december van 13 tot 22 uur en zondag 20 december van 13 tot 20 uur.
  • De kwaliteit van de tentjes gaat drastisch de hoogte in: i.p.v. de braderijtentjes zijn er nu prachtige pagodetenten gehuurd.
  • Er wordt een centrale ruimte voorzien met extra animatie. Daar zullen ook schuilmogelijkheden zijn, zodat bezoekers bij slechte weersomstandigheden ter plaatse kunnen blijven.
  • De organisatoren zorgen voor sfeerverlichting en muziek op het Cultuurplein.
  • Er zijn heel wat meer standhouders dan mogelijk was op het Kerkplein, daar zaten we met 45 standplaatsen aan de limiet, nu zijn er 70 standplaatsen beschikbaar en ingevuld

o    Bij deze standhouders is er nog steeds een aanzienlijk deel met geschenkartikelen: allerlei kerstdecoratie, juwelen, handgemaakte kaarsen, design wijnkoelers, handgemaakte kleding, haak- en breiwerken, wenskaarten, hondengeschenkjes, …

o    Bij de eet- en drankstanden is er een ongeziene variatie in het aanbod: een voorsmaakje: Thaise, Hongaarse en Oostenrijkse specialiteiten, de traditionele wafels, braadworsten en pannenkoeken, ambachtelijke garnaal- en kaaskroketten, mattentaartjes, oesters en champagnekoekjes … Bij de dranken is het aanbod zo divers dat alleen kraantjeswater lijkt te ontbreken.

o    Ook ‘Proef Heist’, een samenwerkingsverband tussen verschillende streekproducenten, zal met een grote, gezamenlijke stand aanwezig zijn.

 

Contact

Dienst Toerisme
Postweg 6, 2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 25 15 82, fax 015 24 31 98,
mail toerisme@heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Ma, di, wo, do, vr: 10 - 12.30 uur en 13.30 - 17 uur

Van begin juli tot de 3e zo. van september:
za., zo. en feestdagen van 10 tot 15 uur

<< Sluitingsdagen juli-augustus >>

Telefonisch contact

Ma, di, wo, do: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur